Bookeye 4 V2

S najnovijim članom Bookeye obitelji, Image Access stavio je naglasak na razvoj skenera koji je kompaktan, jednostavan za upotrebu i ima konkurentnu cijenu. Sve u cilju kako bi se profesionalno skeniranje približilo većoj populacije korisnika. Iznimno učinkovit Bookeye 4 digitalizira izvorni materijal kao što su uvezeni dokumenenti na visokim brzinama do 600 dpi optičke razlučivosti i do A2 formata.
Proizvođač: Image Access
Nazovite za cijenu

S najnovijim članom Bookeye obitelji, Image Access stavio je naglasak na razvoj skenera koji je kompaktan, jednostavan za upotrebu i ima konkurentnu cijenu. Sve u cilju kako bi se profesionalno skeniranje približilo većoj populacije korisnika. Iznimno učinkovit Bookeye 4 digitalizira izvorni materijal kao što su uvezeni dokumenenti  na visokim brzinama do 600 dpi optičke razlučivosti i do A2 formata.

17 godina inženjerskog iskustva u elektronici, optici i mehanici korišteno je u stvaranju i proizvodnji Bookeye 4. Pametan mehanizam zrcala snima dokument točno od ruba do ruba, bez obzira radi li se o ravnom dokumentu ili knjizi otvorenoj pod kutem od 120 stupnjeva.

Serija Bookeye namijenjena je za digitalizaciju osjetljive građe, knjiga, karata  i ostalih dokumenata kod kojih je važno da ne dođe do oštećenja prilikom skeniranja. 

Stalak za knjige u obliku slova V je optimiziran kako bi se smanjio rizik od oštećenja knjiga za vrijeme digitalizacije. Stalak drži knjigu otvorenu pod kutom od 120 stupnjeva. To je dovoljno učinkovito za skeniranje sadržaja stranice, a izvorna osjetljiva građa ostaje neoštećena.

Jednostavno skeniranje knjiga


Bookeye 4 ima sve prednosti skupljih samostalnih uređaja. Opremljen je sa integriranim ekranom u boji koji je osjetljiv na dodir.  Bookeye 4 je bez premca kad je u pitanju brzina skeniranja i procesiranje velike količine podataka neovisno o bilo kojim vanjskim uređajima – što je tipično obilježje svih Image Access skenera.

Skeniranje dvije stranice formata A3 veličine knjige na 200 dpi optičke rezolucije traje oko 2,5 sekunde. Jednom kad je slika na zaslonu, promjene parametara skeniranja poput svjetline, boje ili kontrasta, mogu se napraviti bez potrebe da ponovo skenirajte. Korisnici upravljaju sistemom intuitivno, vođeni jasnim i dobro strukturiranim sučeljem na zaslonu osjetljivom na dodir. Skenirane slike se mogu spremiti na USB prijenosnu memoriju, ispisati na povezani ili mrežni pisač, spremiti na FTP poslužitelju ili čak poslati putem e-maila.

Izvrsna funkcionalnost Bookeyea 4, inovativne značajke i konkurentne cijene čine ga idealnim uređajem za kopiranje knjiga za velike grupe korisnika, na primjer, u sveučilišnoj knjižnici. Prednost Bookeyae 4 prema normalnom kopirnom uređaju je i zaštitna osjetljivih predmeta koji će biti skenirani, te trenutna dostupnost nastalih slika široj publici. Raspodjelu skeniranog materijala moguće je napraviti bez papira - ekološki argument za Bookeye 4.


Važnije osobine:

- izbor formata do iznad A2 (do 620 x 460 mm)
- sivih nijansi 1024 (interno) / 256 (izlazno)
- razlučivost do 600 DPI (35 milijuna točaka)
- brzina skeniranja: 1.2 sec za A2 format u 150 dpi
- autofokus funkcija
- mrežni priključak sa IP adresom
- hladno svjetlo bez UV i IR zračenja
- geometrijska autokalibracija
- jednostavna instalacija
- pogodan za skeniranje raznih vrsta dokumenata kao: časopisi i novine, povijesne knjige, uvezeni dokumenti, pravnih ugovora, osjetljivih i starih rukopisa, karata, i slično
- opcije: ručno postolje za knjige A2, posebna tipkovnica, nožni prekidač, zatezač predloška,...

Max.veličina dokumenta A2
Način skeniranja Jednostrano
Optička rezolucija 600 DPI
Uvlačenje dokumenata Plošno skeniranje - Flatbed
ADF kapacitet (80 g/m²) 1 stranica
Sučelje USB 2.0